Ръководството на Севиля призова Ла Лига да предприеме действия, след като крилото Лукас Окампос бе пипан по задните части докато изпълнява тъч от младеж.

Това се случи в 32-ата минута на срещата на андалусиици с Райо Валекано, когато футболистът отиде да вземе топката край страничната линия. Аржентинецът веднага информира съдията, че е опипван "неуместно". Самата среща се забави с 2-3 минути, след като Окампос реагира вербално на момчето, докато от публиката не му останаха длъжни.

"Бихме искали да изразим нашето отвращение от инцидента. Лукас Окампос беше обект на неприлично и напълно неуместно действие от страна на фен на домакините. Надяваме се, че ще бъдат взети подходящите мерки, които присъстват в дисциплинарните правила, за да не се случват такива неща отново. Още повече, че това става до футболния терен. Вече изпратихме протеста си в Ла Лига", гласи изявлението на Севиля.

"Tова е изолиран случай и е изцяло отговорност на фена, който го е направил. В момента Райо Валекано работи по установяването му. така че, ако той е притежател на сезонен билет, ще могат да бъдат предприети съответните мерки", отговарят от Райо Валекано.