Треньорът на Барселона Шави разкритикува медиите след победата на своя тим с 2:1 у дома срещу Алавес в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Според специалистът журналистите оказват влияние на играта на каталунците.

"Не се намираме в най-добрия си момент и затова изиграхме два мача в лигата, които бяха много грозни. На полувремето казах на играчите да се успокоят с тичане, че играят футбол, че са добри и че ако сме добре позиционирани тази игра ще се върне. Казах им и ги убедих. Много съм позитивен, но го видях. Те бяха по-напрегнати от нормално поради всичко, което се генерира около отбора, което е несправедливо, защото играем с много млади хора, имаме загуби, не сме в най-добрия момент и сме първите, които се самокритикуват, но всичко това генерира нервност във футболистите. Обикновено не виждаме най-добрите версии на играчите, когато те не играят свободно.

Без съмнение медиите оказват влияние на играта ни. Нямам съмнение, на мен ми се е случвало като футболист и на моите футболисти се случва. Нормално е, генерира се негативизъм, който изобщо не е добър или положителен и това се отразява, днес се отрази на първото полувреме, на второто не, през второто мисля, че отборът игра по-освободено, особено до дузпата на Феран. Отборът беше добър, разпознаваем, играеше добре, но мисля, че те са твърде засегнати от това, което се казва около тях.

Малко се изнервям, аз познавам клуба, но виждам футболистите напрегнати. Казвам им "Не се притеснявайте, тук никой не яде никого". Казах им това. За мен е несправедливо. Тези играчи заслужават уважение. Проблемът е в нас, вярно е, че се представихме слабо, но имахме мач, който стана много грозен. Много ценя характера на отбора през второто полувреме и личността, която демонстрираха футболистите", каза Шави.