Шави Ернандес, треньор на испанския шампион Барселона, беше доволен въпреки трудния успех на неговия тим над Майорка в среща от 28-ия кръг на Ла Лига.

“Създадохме достатъчно шансове за голяма победа. Успехът ще ни позволи да останем в челото. Беше много трудно да се атакува Майорка. Оптимист съм въпреки трудната ситуация, в която се намираме. Тази победа е по-важна, отколкото изглежда, защото ни дава увереност преди Шампионската лига. Изиграхме солиден мач срещу труден съперник", започна легендата на клуба.

Наставникът на "каталунците" сподели и мнението си за представянето в мача на изгряващите звезди Ламин Ямал (16 години), който донесе победата и Пау Кобарси )(17 години).

“Това са двама играчи, които се отличават, защото допринасят с много. Кубарси днес се противопостави на две "кули“ като Марики и Ларин и не загуби нито една битка. Това е впечатляващо за 17-годишен човек. Ламин не направи най-добрия си мач, но все пак изигра решаваща роля. Говорим за двама играчи, които ще станат част от една ера в този клуб", добави Шави.