Легендата на Барселона - Шави Ернандес внесе повече яснота около уволнението си. Вчера каталунците обявиха, че специалистът няма да води тима през следващия сезон.

Чувствам се добре. Последните дни бяха трудни, но аз съм с чиста съвест и се гордея със себе си. Мисля, че заедно с щаба ми свършихме добра работа. Дадохме всичко от себе си и се постарахме да останем верни на клуба.

В тази тежка ситуация научихме много. Не спечелихме трофей през сезона, но отборът натрупа сериозен опит. Ще се насладя на последния мач. За мен ще е чест и удоволствие.

Разногласията с Жоан Лапорта не са проблем. Благодарен съм на президента и всички директори. Аз съм човек на консенсуса. Приспособих се към всички неблагоприятни обстоятелства. Нямам друг избор, освен да приема решението на Лапорта, защото той е президент и той решава. Вчера говорихме. Чух доводите му и си стиснахме ръцете. Сега съм просто един от многото фенове.

Дали бих се върнал в Барселона? Да, защо не? Барселона е клубът на живота ми. Не затварям вратата, но не всичко зависи от мен и желанието ми. Надявам се някога да получа нов шанс. Не си представях да си тръгна по този начин, но така се случи", каза Шави.