Старши треньорът на Барселона - Шави, си взе сбогом с клуба и феновете, след като по-рано днес стана ясно, че в неделя бившият халф ще изведе каталунците за последен път.

Бившият национал на Испания напуска поста и ще бъде заменен от германеца Ханзи Флик:

Ето какво написа Шави в своя официален профил в Twitter:

"Скъпи кулери, в неделя престоят ми на пейката на Барса ще завърши. Никога не е лесно да напуснеш клуба на живота си, но съм много горд, след две години и половина начело на съблекалня, която е като второ семейство.

Искам да благодаря на феновете за подкрепата и обичта, винаги са били до мен и винаги са ми показвали същата любов като на футболната ми сцена. От неделя ще съм още един кулер на трибуните, или сега на Олимпийския стадион, или след няколко месеца на "Камп Ноу“. Защото преди да съм играч или треньор съм фен на Барселона и искам само най-доброто за клуба в живота ми.

Работих със страхотна група играчи и страхотен персонал. Благодарение на всички тях постигнахме поставените цели, завършвайки миналата година с Ла Лига и Суперкупата. Този сезон нещата не минаха както искахме, но пуснахме и помогнахме за израстването на ново поколение млади футболисти от Ла Масия, които вдъхновяват всички фенове на Барселона.

Много благодаря на всички. До феновете, играчите, персонала, служителите на клуба, президента, Съвета на директорите, спортните директори, медиите и всички, с които споделих пътуването през тези два сезона и половина.

Пожелавам най-доброто на клуба, който държа в сърцето си.

Да живее Барса