В Реал Мадрид изпаднаха в доста деликатна ситуация за зимния трансферен прозорец след контузията на Давид Алаба и нуждата от задължително привличане на поне един бранител.

Австрийският национал скъса предни кръстни връзки на лявото коляно, като снощи претърпя успешна операция в Австрия. Очакванията са той да бъде извън игра поне 9 месеца.

Първоначално от Реал не планираха привличането на нов централен бранител и обвиха, че ще разчитат на Начо Фернандес, Антонио Рюдигер и Орелиан Чуамени.

По информация на The Athletic, от клубното ръководство бързо са променили позицията си, като много внимателно ще следят ситуацията на трансферния пазар през януари и ще реагират, ако се появи възможност за привличане на футболист на не много висока цена.

Според източници, близки до треньорския щаб на Реал, клубът почти сигурно ще привлече поне един защитник, отчитайки факта, че не са на разположение двама основни футболисти, играещи в отбрана и няма добри алтернативи за техни заместници в наличност.

Близки до скаутското звено на Реал предполагат, че сумата за привличане на нов бранител ще бъде сериозно ограничена, тъй като приоритет е реконструкцията на "Сантяго Бернабеу“.