Шави Ернандес, треньор на испанския гранд Барселона, записа първи успех начело на "каталунците" след обявяването на новината, че напуска клуба след края на сезона.

Тимът победи Осасуна с 1:0, а попадението отбеляза новото попълнение - Витор Роке.

“Това е много важен момент за Витор. Само си представете чувствата му след първия му гол за Барселона, който бе и победоносен. За такъв млад играч е много важно постепенно да свикне с новите условия. Мисля, че днешният гол ще има много сериозно влияние върху процеса на адаптация. Роке е добър младеж, който работи, играе с лекота и се движи много. Знае какво може и този гол ще бъде от полза за увереността и усилията му, както и трябва да му помогне да се докаже в бъдеще", започна испанският специалист.

Шави беше критичен към представянето на по-опитните играчи. Сред тях беше и мегазвезда Роберт Левандовски.

“Говорихме много с него тези дни. Не трябва да се отдалечава от наказателното поле. Роберт трябва да е готов да решава епизоди в наказателното поле на съперника. Той трябва да решава в ключови моменти от играта. Казах му, че е необходимо да играем така, че ефективността на атаките да е по-висока. Левандовски е един от най-добрите нападатели в света и като такъв трябва да реализира голове. Всички нападатели се нуждаят от голове, за да си вдъхнат увереност", добави Чави.