След победата на Барселона срещу Севиля в петък, "каталунците" временно се изкачиха до първата позиция в класирането на Ла Лига. Играчите на Шави изпревариха Жирона и Реал Мадрид, които в този осми кръг се изправят един срещу друг и победителят в срещата ще оглави класирането.

В срещата от 19:30 часа се очаква завръщането сред титулярите на Винисиус Жуниор, но проблемите пред наставника на Реал Мадрид Карло Анчелоти са свързани със защитата, защото Дейвид Алаба беше контузен в последния двубой на "кралския клуб".

Антонио Рюдигер, който също имаше болки след мача с Лас Палмас, все пак попадна в разширения списък за двубоя днес.

Жирона и Барселона са единствените отбори без загуба до момента, а шестте поредни победи за днешния съперник на Реал Мадрид са рекорд за тях, който само може да бъде подобрен днес. Това не изглежда и толкова невъзможна задача, защото Жирона няма загуба от "кралския клуб" в Ла Лига от 2018 година.

В 15:00 часа е първата среща в Ла Лига за днес, в която Хетафе приема Виляреал. в 17:15 часа Райо Валекано е домакин на Майорка, а късният двубой от съботната програма завършва с баското дерби между Реал Сосиедад и Атлетик Билбао от 22:00 часа.