Диего Симеоне, треньор на Атлетико (Мадрид), беше разочарован от поражението на своя тим от изненадата на сезона в Испания - Жирона.

“Искам да извлечем положителното от този мач. Не започнахме добре и Жирона ни превъзхождаше в първите 25 минути, но когато започнахме да атакуваме, се видя колко опасни можем да бъдем. Успяхме да изравним и като цяло направихме много силно второ полувреме. Момчетата дадоха всичко от себе си, а смените, които направих, бяха предизвикани от натрупаната умора. После дойде голът в последната минута и загубихме. Поздравявам Жирона. Ако продължават по този начин, ги чакат още победи", започна Симеоне.

“Липсваше ни стабилност в дефанзивен план. В определени ситуации допуснахме грешки и това доведе до загубата. Битката за титлата? Сега мисля за предстоящия мач с Луго за Купата на краля. Винаги съм разсъждавал по този начин и няма да се променя", анализира загубата аржентинският специалист.

“Лошо е, че допуснахме загуба от пряк конкурент, но е добре, че положихме огромни усилия и всички се стараха. Не се възползвахме от шансовете си, а съперникът го направи", добави още Диего Симеоне.