Реал Мадрид победи Алмерия с 3:2 на "Сантияго Бернабеу" в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Срещата ще бъде дискутирана дълго време, след като ВАР арбитрите взеха дейно участие в няколко ключови момента от второто полувреме.

Алмерия бе огромен аутсайдер в този мач, намирайки на последно място и без нито една победа през сезона. Въпреки това гостите поведоха още в първата минута чрез Ламзи Рамазани, а в 43-ата Едгар Гонсалес удвои преднината им.

След почивката "лос бланкос" подобри значително играта си. В 56-ата минута Джуд Белингам вкара от дузпа, дадена след сигнал на ВАР за игра с ръка на съперник. В 67-ата Винисиус изравни, а това доведе до сериозни полемики дали е играл с ръка или рамо. Преразглеждането на видео асистента продължи дълго, но все пак остави попадението. 

Малко преди това гол на Алмерия бе отменен заради нарушение в атака от ВАР. Гол на Белингам също не беше зачетен, но заради засада. В 99-ата минута Дани Карвахал засече подаване на англичанина на втора греда и хвърли в екстаз всички по трибуните и милионите фенове на Реал по цял свят!

В първенството Реал вече е в серия от четири поредни победи и е на две точки пред втория Жирона. Алмерия е на последното място в подреждането, като е на 5 точки зад предпоследния Гранада.