Старши треньорът на Голдън Стейт Уориърс и мъжкия национален отбор на САЩ Стив Кър стана притежател на акции в елитния футболен Майорка, който играе в испанската Ла Лига, пише The Athletic. Той ще е миноритарен собственик в клуба от едноименния остров.

57-годишният наставник, който изведе Голдън Стейт до 4 титли в NBA е посетил Майорка миналото лято да наблюдава мач. Тогава е бил посрещнат от бившия вицепрезидент на Финикс Сънс Анди Колбърг, който стана мажоритарен акционер в клуба след преструктурирането му това лято.

Кър се присъединява към двукратния Най-полезен играч на NBA Стив Неш, който също има дял в Майорка. През юни испанците обявиха, че Колбърг ще води група от акционери, които да придобият по-голямата част от собствеността, след като наследи на тази позиция Робърт Сарвър, който е изпълнявал същата функция и в баскетболния Финикс Сънс.

"Приятел съм на Анди Колбърг и разговаряхме това лято. Той ми каза за смяната на собствеността и ми предложи шанса да съм част от новата инвестиционна група. Нямам търпение да се случи. Бях в Майорка миналото лято да гледам двубой, подкрепях отбора и станах привърженик. Доста вълнуваща възможност е“, сподели Стив Кър.

"Това е голяма стъпка напред. Тогава той бе тук преди година и говори с играчите. Създаде силно въздействие и ми хареса да чуя посланието за важността да си отбор и ролята на всеки член на терена и пейката, за да си винаги готов. На футболистите им допадна, а Стив се наслади също“, призна Колбърг.

След първите два кръга в Ла Лига, Майорка е 15-и с една точка, а в събота ще гостува на новака Гранада, който е последен.