Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, даде пресконференция преди домакинството на Райо Валекано в мач от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига.

Срещата на "Луис Компанис“ е в неделя (19 май) от 20:00 часа.

"Имаме страхотна възможност да си осигурим участие в Суперкупата на Испания. Това е много важен мач и искаме да го спечелим“, започна Шави.

"Клубът ми дава спокойствие и ентусиазъм. Продължаваме със същата амбиция. Разбирам целия шум, но това не променя нищо. Интересува ме само доверието на президента и Деко, което остава непокътнато".

"Нищо не се променя. Разбирам, че медиите трябва да публикувате нещо, но за мен нищо не се е променило. Не мога да дам повече информация. Нямам никакви съмнения, че нещата могат да вървят добре. Продължавам с ентусиазъм. Барса е клубът на моя живот. Очаквам с нетърпение утрешния мач. Не се фокусирам върху това дали заслужавам този шум, или не. Тези неща се случват. Предадох на играчите, че е чест да бъда в Барса."

"Фокусирани сме върху утрешния мач. Щастлив съм, защото съм в най-добрия клуб в света. Критиките ме карат да се подобрявам. Нищо не се променя. Нетърпелив съм да покажа, че можем да продължим да бъдем конкурентноспособни. Тази година не беше нашата, но съм убеден, че нещата могат да се развият добре“, завърши Шави Ернандес.