Реал Мадрид домакинства на Алавес в междинния 36-и кръг от Ла Лига. Двубоят ще е на стадион "Сантиаго Бернабеу" от 22:30 часа.

Възпитаниците на Карло Анчелоти вече станаха шампиони на Испания преди 10 дни. Тогава победиха Кадис с 3:0 вкъщи, а същата вечер доскорошният първенец Барселона загуби гостуването си на Жирона. Впоследствие Реал надигра преди 3 дни навън Гранада с 4:0, който вече официално изпадна в Сегунда дивисион. "Белите" имат 90 точки и са в серия от 8 поредни успеха в първенството. Те ще могат да правят ротации в състава си, за да може всички да са в оптимална форма и отпочинали за финала в Шампионска лига на първи юни срещу Борусия Дортмунд на стадион "Уембли" в Лондон.

Алавес е 11-и във временното класиране с 42 точки. Гостите приключиха 2:2 у дома преди 4 дни срещу третия Жирона. Преди това отборът имаше 3 поредни победи.

На 21 декември в 18-ия кръг Реал Мадрид спечели с 1:0 срещу днешния си съперник като гост. Днес Алавес ще има възможността да покаже уважението си срещу новия първенец на Ла Лига чрез шампионски шпалир преди първия съдийски сигнал при излизането на терена.