Жирона ще посрещне Селта в първия мач от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят е от 22:00 часа на стадион "Мунисипал де Монтивили".

Домакините правят отличен сезон до момента и са втори с 25 точки, колкото има и водачът Реал Мадрид. Именно от "кралския клуб" бе единственото поражение на каталунците на 30 септември с 0:3. Жирона е с най-добрата атака в първенството - 24 вкарани гола в 10 срещи.

Ситуацията за възпитаниците на Мичел е идеална, защото при победа ще са на 3 точки пред Реал Мадрид, който утре ще гостува на Барселона в "Ел Класико" от 17:15 часа. "Лос кулес" са трети и дори да спечелят дербито на Испания, няма да изместят Жирона от първото място, ако довечера отборът надвие Селта.

Гостите от Виго са в зоната на изпадащите, заемащи 18-а позиция с 6 точки. Те са само с един успех и 3 равенства. Преди 6 дни отстъпиха с 0:3 пред Атлетико Мадрид.

В последните 3 двубоя между двата клуба, Селта спечели два пъти, а веднъж крайният резултат бе 1:1. Това се случи на 23 май тази година.