Жоан Лапорта е бесен от съдийството и най-вече тълкуването на системата VAR при загубата от Реал Мадрид (2:3) на "Сантиаго Бернабеу". 

"Като президент на Барселона, искам да изразя недоволството, породено от факта, че един ден след един от най-важните мачове в световния календар, злоупотребата с инструмент като VAR определя нещата", обяви Лапорта.

"Както знаете, никога не съм бил велик защитник на VAR, защото вярвам, че когато се прилага, отнема спонтанността на футбола. Но това, което подкрепям, е, че тъй като го имаме, винаги трябва да се използва, за да се избегнат грешки, които могат да доведат до несправедливи решения".

"С тази поява, която правя, не само искам да отразя дискомфорта на феновете на Барселона поради грешките на VAR, но и да подчертая, че въпреки че е инструмент, който съществува от известно време, продължава да предизвиква объркване и противоречиви критерии в зависимост от мачовете и отборите. Като президент на Барселона, искам също да подчертая силата на нашата конкуренция и да подчертая, че ние сме успешен клуб, следван от милиони последователи навсякъде, но това не означава, че можем да останем незасегнати от критиките, когато използването на VAR подценява нашият отбор", категоричен е президентът на Барселона.