Старши треньорът на Барселона Шави говори преди утрешния мач на каталунците със Селта от поредния кръг на Ла Лига.

“Пристигнахме в труден момент, при неблагоприятни обстоятелства. Всички работихме много добре - президентът, спортният щаб, футболистите. През миналата година спечелихме две важни титли. Намираме се в процес на изграждане и този сезон е сезонът на утвърждаването на добра игра, на резултати. Чувствам се подкрепен от президента, чувствам се много силен. Играчите се наслаждават на себе си. Подновяването на договора ми е факт от няколко дни. То ще бъде обявено скоро. Щастлив съм. Ще бъде обявено скоро.

Дали мога да остана 15 години тук? Мисля, че това е сложно. Изискванията са ужасни. Има моменти, в които не съм си прекарвал добре, а в други моменти ми е било приятно. Това е едно влакче на чувствата. Надявам се да бъда тук още дълги години. Но 15 години ще е много трудна задача.

Чувстваме се така, сякаш сме на "Камп Ноу", дори и да не е така. Чувстваме се комфортно. Не допускаме голове, спечелихме два от три мача убедително. Но Селта има по-малко точки, отколкото заслужава. Рафаел Бенитес е много опитен треньор, това е солиден отбор, добре сработен в защита.

Роналд Араухо е много важна фигура за нас, витална. Той е капитан, лидер. Тренира малко по малко, завръща се след тежка контузия. Щастлив е, доволен. Истински лидер е", каза Шави.