Ремонтните дейности по реставрацията на "Камп Ноу" вървят с пълна сила, предаде за Фокус колегата Донислав Донев. По първоначални планове Барселона трябваше да се завърне на обновеното съоръжение за началото на сезон 2025-2026, но още в края на миналата година вицепрезидентът на клуба Елена Форт заяви, че "каталунците" трябва да се завърнат в своя дом за началото на следващия сезон, макар тогава стадионът да бъде готов на 60-70%.

Реконструкцията на легендарния стадион започна през лятото на миналата година, а през тази кампания играчите на Шави домакинстват на Олимпийския стадион на хълма Монжуик.

Официалната информация гласи, че ще бъде съборена структура, намираща се зад южната врата на стадиона, където се помещаваше и медицинския център. Трибуните също са подсилени, а телекомуникационните връзки на съоръжението също ще бъдат подобрени.

Очаква се след пълното завършване на ремонта капацитетът на "Камп Ноу Спотифай" да бъде 105 000. Освен самият стадион, ремонтни дейности текат и на помощното игрище "Йохан Кройф", където тренира първият отбор и където се провеждат мачовете на младежките формации. В близост до съоръжението ще бъде построен нов хотел, автобусен паркинг и административни сгради, като всичко това ще струва над 1.5 милиарда евро.

В непосредствена близост до стадиона посетителите на града и фенове могат да закупят парчета трева от терена. Цената на чимовете варира между 20 и 420 евро, в зависимост от големината им.