Атлетик Билбао приема Гранада в двубой от 32-рия кръг на испанската Ла Лига. Срещата на стадион "Сан Мамес" започва в 22:00 часа.

Днешните гости не успяха да предложат нищо по-стойностно и през 2024 година, с което да се доближат до отборите пред тях в класирането. Тимът се намира на предпоследното 19-о място с актив от 17 точки.

През този и предния месец Гранада изпадна в серия от пет поредни загуби и общо 11 мача без победа. Краят на тази серия дойде миналия уикенд. Тимът успя да победи Депортиво Алавес с 2:0.

Триумфът на Атлетик в Купата на Испания няма да бъде достатъчен за Ернесто Валверде и футболистите му. Те искат квота за Шампионска лига. Баските преследват място в челната четворка и не са губили домакински мач в първенството от началото на сезона. Тимът спечели 11 от своите 15 мача оттогава и запази осем сухи мрежи за периода.

Предишният мач за баските в Ла Лига не беше особено силен, като с човек по-малко на терена Виляреал изравни насред "Сан Мамес", а с оглед демонстрираното през двубоя заслужаваше победата. В крайна сметка двата отбора завършиха наравно 1:1.