Националът на Франция - Антоан Гризман заяви, че не се вижда да играе в друг европейски клуб освен Атлетико Мадрид. Крилото на "дюшекчиите" кара своя втори период при столичани и се наслаждава на истински добър сезон в испанския елит, завършвайки календарната година с 21 гола и 16 асистенции.

32-годишният футболист изравни клубната легенда Луис Арагонес със 173 попадения с екипа на мадридчани. Преди седмици играчът заяви, че желанието му е да да получи нов договор от клуба.

"Да, точно това казах. Знам, че клубът има и иска тази възможност и съм готов да седнем да преговаряме. А отвъд Европа – мястото, което ме привлича е Америка и нейната Мейджър-лига. Винаги съм го осъзнавал. Но Атлетико ще бъде почти 100% последният ми клуб в Европа. Това е мястото, където искам да бъда, където изглеждам най-щастлив и тук съм си у дома", заяви световният шампион от 2018 г.

Той допълни, че едва наскоро е разбрал колко е близо до рекорда на Луис Арагонес за отбелязани попадения.

"Никога не съм го мислил за това. През лятото разбрах, че ми трябват 16 гола. Знаех, че ако имам добър цял сезон, може и да го подобря. Но не очаквах да се случи още през декември. Когато имаш нещо такова в главата си, повече мислиш. Наближаваш наказателното поле, гледаш какво става и стреляш. И винаги искаш да вкарваш повече и повече", добави Гризман.