Атлетик Билбао приема Майорка в двубой от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. Срещата на стадион "Сан Мамес" започва в 22:00 часа.

След два поредни разочароващи мача в първенството, баските се отдалечиха от първата четворка и вече са с изоставане на пет точки от Барселона и Атлетик Мадрид.

През януари Атлетик трябваше да балансира между срещите си в Ла Лига и тези за Купата на Краля и сякаш тези в шампионата бяха жертвани. Тимът все пак е полуфиналист в турнирната надпревара, където ще срещне Атлетикo Мадрид.

Майорка загуби в последните 4 кръга с 0:1 от Реал в Мадрид и в събота на свой терен срещу Бетис, между тях нови две ремита от по 1:1 срещу Селта на "Естадио Посети Майорйа" и навън с Виляреал.

Така равенствата на островитяните водени от опитният мексиканец Хавиер Агире станаха цели 11 - най-много в първенството. Майорка също е полуфиналист за Купа на Краля, но в битка за финала е определен като аутсайдер срещу Реал Сосиедад.

През есента Атлетик и Майорка поделиха точките при нулево равенство в Палма де Майорка, което бе и трето поредно реми от това съперничество.