Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти анализира успеха на неговия тим над Лас Палмас в междинния кръг на испанската Ла Лига.

Италианският специалист беше доволен от победата, но не спести критиките към своите играчи.

"Имахме много положения през първото полувреме, но с малък успех. Видях добър интензитет в играта ни. През второто полувреме, след като отбелязахме втория гол, видях отпускане. Има играчи, които са уморени, така че това е нормално. Мисията е изпълнена, така че сега трябва да съберем енергия за събота", заяви Анчелоти.

"Трябва да подобрим завършващата фаза, защото създаваме много положения, но с малка ефективност. Трябва да бъдем по-хладнокръвни пред гола, защото това може да е решаващо в някои мачове. Започнахме мача концентрирани и не правехме много грешки в отбрана. След като поведохме, нещата станаха по-лесни. Важно е, че показваме стабилност в отбрана. Важно бе да не допуснем ранен гол и се справихме, без да поемаме рискове. Всичко се разви добре, взехме три точки, гледаме напред", допълни италианецът.

Той коментира и думите на президента на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин, че Реал Мадрид често получава подаръци от съдиите.

"Не обръщам внимание на такива неща. Не ме интересува какво е казал президентът на даден клуб. Всеки може да прави каквото си поиска. Единствено мога да кажа, че според мен той направи голяма грешка. Но никой не е съвършен", отсече Анчелоти.