Дебютът на турския полузащитник Арда Гюлер за Реал Мадрид се отлага отново за неопределено време.

18-годишният футболист е с нова контузия. За него това е трета по-сериозна травма за последните няколко месеца. През юли той се контузи, което бе извън строя два месеца. През септември получи мускулна травма, която го извади от строя за месец.

"За съжаление преди мача ни срещу Брага в Шампионска лига (3:0) Гюлер получи нова травма – потвърди за проблема и треньорът на Реал Карло Анчелоти пред "Марка“. – Не става дума за нещо сериозно, но напоследък травмите така и не го оставят. Арда е крайно разочарован от ситуацията, тъй като е млад и много иска да е на терена. Това е стъпка назад, но сега и прекъсването за националните тимове му дава допълнителна възможност да се възстанови напълно“.

Анчелоти влезе и в подробности около ситуацията с Гюлер.

"Първата му контузия бе скъсан менискус, като получи травмата миналата година – каза Карло Анчелоти. – Той претърпя операция, и както често се случва, по време на възстановяването му се стигна до мускулни проблеми. Точно това стана и с него. Бъдещето е пред Арда. Той е много талантлив футболист.  Мога да разбера разочарованието му. Минал съм към това като играч. На 21 години ми се наложи да прекратя кариерата си за две години. Това е просто момент, който трябва да преодолее“.

През лятото Реал купи Гюлер от Фенербахче за 20 млн. евро.