От Реал Мадрид са се отказали да привличат френският нападател на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе следващото лято, твърди Cadena SER.

Според информацията, основните причини за това са прекалено високите финансови претенции на футболиста, възрастта му и решението му до остане този сезон в Пари Сен Жермен.

Посочва се, че от Реал няма да опитват да привлекат футболиста, дори ако той напусне Пари Сен Жермен и може да премине като свободен агент. Допълва се, че от ръководството на Реал са решили окончателно, че няма да разчитат на привличане на Мбапе.

В материала се разяснява, че решението е свързано с три ключови момента.

Привличането на Мбапе би довело до сериозно финансово натоварване за клуба, тъй като заплатата на французина ще трябва да е не по-малко от 20 млн. евро на година, като футболистът ще иска и сериозни допълнителни бонуси.

Като сравнение, Джуд Белингам в момента печели по 9 млн. евро на година.

Вторият момент е, че трансферната стратегия на Реал е да бъдат привличани млади играчи, докато през 2024 година Мбапе ще навърши 26 години, като в същото време Винисиус, Ридриго, Едуардо Камавинга и Орилиен Чуамени се присъединиха към Реал на по 20 години.

През 2024 година към Реал ще се присъедини и 18-годишният Ендрик.

Третият момент е отказът на Мбапе за трансфер в Реал през 2022 година, когато предпочете да продължи договора си с Пари Сен Жермен.

Настоящият договор на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен е до края на настоящия сезон.