Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира загуба с 1:3 от ЦСКА във Вечното дерби на Националния стадион.

"Нямам претенции относно отношението на футболистите. Имахме план, просто така се разви двубоят. В моментите, в които сме по-активни, получаваме гол. Третият гол е без коментар, защото беше наша тактическа грешка. Поемам отговорност за всичко, което се случи днес. Съжаляваме, защото искахме да победим", започна Костов.

"Първото полувреме се стъписаме след първия гол. Всеки гол има своите последствия. Доста от мачовете допускаме голове, когато сме по-активни и по-добри. Нужно е търпение. Няма да разкривам какво се е случило в съблекалнята на почивката. Отборът заигра по-динамично след двете промени".

"Въпреки всичко, 3:0 беше резултат, който създаваше условия за по-голям разгром. Атакуващите играчи на ЦСКА не за безопасни на контраатаки. Не получихме гол, имахме положения. Ако бяхме вкарали втори гол, може би мачът щеше да се промени. Можехме да търсим изравняване, а защо не и победа".

"Желателно е да не се задават въпроси за бъдещето ми, ако трябва да се извърши промяна, може би ще се извърши. Има си ръководство. Всеки мач е сам за себе си. Нямаме претенции откъм старание. Това ни е отборът и това са ни възможностите. Губим от ЦСКА. В историята дербитата са силно емоционални. Към този момент това са ни възможностите", завърши Костов.