Ръководството на "ПФК Левски" отговори на обвиненията на част от феновете с официално изявление на клубния сайт. 

Както е известно в сряда Сдружение "Левски на Левскарите“ и "Националният клуб на привържениците на Левски“ (НКП) официално обявиха, че свалят доверието си от мажоритарния собственик на "сините" Наско Сираков.

Ето и пълния текст на изявлението:

"Левскари,

Ръководството на "ПФК Левски“ не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на "Левски“ (София), която цели да дезинформира "синята“ общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб.

1. Единствената цел на мажоритарния собственик на "ПФК Левски“ Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на "ПФК Левски“.

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на "ПФК Левски“. Ивайло Ивков се раздели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали "синята“ общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст "Синя България“  от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст "Синя България“ не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на "ПФК Левски“.

5. "ПФК Левски“ категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

Очакваме всички привържеици на стадион "Георги Аспарухов“ в събота в 18:45 часа. Кодът е изцяло СИНЬО. Да подкрепим отбора в началото на новия сезон".

От Ръководството на "ПФК Левски“