От Левски се обърнаха към президента на БФС Георги Иванов, настоявайки нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде наказан сурово за поведението му по време на загубата на "сините" (1:3) в събота. От "Герена" се оплакаха и от изпълнителния директор на "армейците" Стоян Орманджиев

Ето какво гласи съобщението на 26-кратните шампиони:

"ПФК Левски изразява възмущението си от поведението на футболисти и ръководители в ЦСКА след двубоя в събота. Трите момента, на които акцентираме, са жеста на Фернандо Каранга, с който имитира рязане на глава. Вторият е публикацията му в социалните мрежи – "В България все още всичко е нормално! Отново убихме говедото“.

Третата е коментар под пост в социалните мрежи на изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев, с която той обръща специално внимание на крайно нецензурна песен по адрес на нашия клуб.

"ПФК Левски“ е възмутен от действията, които са в тотален противовес с феърплея, който винаги сме демонстрирали. Може да сме загубили на терена, но никога не сме си позволявали уронващи престижа на съперника действия, на каквито сме свидетели спрямо нас. Категорично няма как да подминем обиди към нашия клуб с близо 110-годишна история, още повече във взривоопасната обстановка от последните няколко мача между двата отбора. Вярваме, че в тази ситуация трябва още повече да бъдем пример за европейско поведение и да диктуваме добър тон, а не неуважение и обиди.

С настоящото се обръщаме и към президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов и към председателя на Дисциплинарната комисия към БФС да разгледат проявите на футболиста на "ЦСКА-София“ Фернандо Каранга, които попадат под ударите на Дисциплинарния правилник, а именно чл. 22 ал. 3:

"Когато състезател в състезанието публично унижава, обижда или хули друг състезател по какъвто и да е начин се наказва със спиране на правата до 3 срещи и глоба в размер на 3000 лева“, както и член 37 ал. 17, т. 2 – "Който публично в печатни, телевизионни и електронни медии каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на съдия или друг участник във футболната среща се наказва за обида, както следва: Футболист: глоба в размер на 4000 лева.“

Надяваме се разпоредбите на Дисциплинарния правилник да бъдат спазени и да бъде взето справедливо решение, което е в полза на феърплея във футбола.

От ръководството на ПФК Левски“.