Треньорът на Левски Николай Костов прие философски загубата на тима му от ЦСКА (0:2) в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Специалистът разкри, че негово е решението да пусне като титуляр младия Иван Андонов за сметка на Пламен Андреев.

"Това, което очаквахме от ЦСКА, играта им, беше точно такава. Базирана е на много дълги подавания, единоборства, втора топка, отговорихме на това много добре, мисля. Две са основните причини за загубата - в предни позиции не създавахме необходимото напрежение у противника и губехме бързо топките при наши атаки, втората причина е нелепият гол, който получихме. Нямам усещане за някакво пренавиване, играчите бяха достатъчно концентрирани и отговорихме на играта, която очаквахме.

Нямахме необходимата скорост в атака, липсваха остриетата ни - Лима и Петков. Решението за Иван Андонов е мое. Сигурно са изморени играчите, след като са бягали 90 минути, няма как да не са изморени. Причината е 90-минутното бягане, борба, втората топка. За бъдещето какво да се хванем - трябва да сме благодарни на това, което все още имаме - добри играчи, млади, които могат да променят нещата в нашия отбор. Надяваме се на това нещо.

За това трябва да сме благодарни, не трябва да се правят някакви сериозни отрицателни изводи след този мач, въпреки че знам какво е в душите на абсолютни всички мои играчи. Видях в очите им как преживяха веднага след мача тази загуба. Въпрос на време е, може би, и добре че имаме достатъчно време, в което да се отърсим.

Знам какво да очаквам отсега нататък, започваме да влизаме в напрежението, това ми е основното притеснение, затова не исках днес да губим мача, тъй като сега ще се появят критики към нашия отбор. Няма как да кажа на играчите си да не четат и да не влизат по сайтове, това е част също от играта, няма непобедими.

Моментното състояние на отбора видимо е под нашите възможности, които можем да покажем в такива дербита. В тази седмица ще се подготвим за мача с Черно море, знаем какво ни очаква там, това е един от най-добрите домакини, ако и най-добрият. На феновете ще кажа, че изключително много съжалявам, даже поемам цялата отговорност", каза Костов.