От футболния Левски правят всичко по силите си, за да окажат съдействие за прибирането на задържаните запалянковци на отбора в Скопие, съобщиха от ръководсвото на клуба в официалния си сайт.

19 привърженици на "сините" бяха арестувани при влизането си на стадион "Тоше Проески" снощи преди първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу ФК Шкупи заради агресивно поведение, след като изразиха по-бурно недоволството си от наложените безпрецедентни и прекомерни контролни мерки на охранителните органи на съоръжението.    

"ПФК Левски изказва своята подкрепа към всички привърженици, засегнати при инцидентите в Скопие. Клубът е в непрестанен контакт с посланика на България в столицата на Република Северна Македония, представителите на българската полиция, които пътуваха с делегацията на Левски и оказва пълно съдействие за прибирането на задържаните наши сънародници в България.

Веднага след инцидентите на стадиона в Скопие и задържането на наши привърженици са предприети мерки от клуба и посолството на Република България в Скопие в лицето на посланика Ангел Ангелов и консула Георги Христов, те да бъдат защитени и да им бъде осигурено необходимото отношение.

Всички сигнали за провокации от страна на организаторите на срещата преди и по време на мача с ФК Шкупи са предадени на местните органи, както и на представителите на УЕФА, отговорни за нормалното провеждане на футболния двубой на стадион "Тоше Проески" в Скопие.

ПФК Левски изказва своите най-искрени благодарности на всички, които застанаха до отбора и подкрепяха непрестанно "сините", въпреки провокациите и негостоприемното отношение към тях преди и по време на срещата в столицата на Република Северна Македония", се казва в позицията на управата на ПФК Левски.