Продължаваме да вдигаме нивото с всеки следващ мач. Вижда се, че всички се чувстваме все по-добре на терена. Направихме една добра генерална репетиция преди подновяването на първенството срещу Рига ФК. Това коментира след победата на Левски над латвийците в контрола футболистът на "сините" Марин Петков.

Левски победи Рига ФК с 3:1 в последната си контрола от подготвителния си лагер в Турция.

"В първите контролите в Турция допуснахме по-колебливи игри и някои резултати, които не бяха много благоприятни – каза още националът на България. -  Надявам се през пролетта да се представим по-добре, отколкото в края на есента. Ще видим след първите 2-3 мача през пролетта какво е физическото ни ниво“.

Петков, който имаше силни изяви по време на подготвителните мачове на Левски в Турция, призове "сините“ фенове да направят така, че отборът да се чувства като домакини при гостуването на Пирин в Благоевград за подновяването на първенството.

"Ясно е, че няма да бъде лесен мачът, защото тези мачове винаги са празник за отборите от дъното на класирането", посочи Петков.

Футболистът на Левски коментира още, че освен Карлос Охене, другите нови футболисти в Левски не са били в България и ще им трябва време да се адаптират към отбора и към живота в страната.