Най-приятният за окото футбол в България в момента се играе от Левски. Това заяви крилото  на "сините“ и националния тим Марин Петков.

Футболистът говори в Пресклуб "България“ при получаването на наградата си за играч на 22-ия кръг в efbet Лига.   

Петков бе категоричен, че целта пред Левски е класиране за евротурнтирите.

"Лесен мач няма. Ако не си подготвен, всеки двубой може да бъде труден – посочи още футболистът. - Аз мисля, че ние сме отборът, който играе най-приятен за окото футбол. Ако сме на 100%, можем да победим всеки. Целта ни е Европа, но може да постигнем и нещо повече. Това зависи от моментната ни форма".

Футболистът говори и за предстоящия мач на Левски с Хебър в Пазарджик от шампионата.

"Хебър е един от солидните отбори в първенството и имат добър треньор – отбеляза Марин Петков. - Не можем да си позволим подценяване, а и имаме да им връщаме за Купата".

Нападателят коментира и селекцията на тима.

"Напуснаха ни важни футболисти, но продължихме да работим с тези, които останаха – каза играчът. - Най-важното нещо е да се адаптираме към всяка тактика и мисля, че имаме играчите за това. Хората мислеха, че ще ни бъде трудно, но ние продължаваме да печелим. В нашия клуб мислим мач за мач и знаем, че можем да играем срещу всеки. Ние сме Левски и ще го покажем. Просто трябва постоянство и вярвам, че ще стигнем без никакъв проблем до местата в европейските турнири. Знаем какво искаме и знаем как да го постигнем. Конкуренцията е хубаво нещо и за мен няма проблем, че сме взели футболист на моята позиция".