Хоакин Фернандес, който е най-новото попълнение в българския гранд Левски, говори пред клубната телевизия.

Уругваецът сподели за това как е започнал да тренира този спорт, офертатза на Левски и защо е избрал да играе в България.

"На първо място искам да благодаря на клуба и на всички момчета за начина, по който ме посрещнаха тук, за доверието, което ми гласуваха и затова, че всички се опитват да направят моето пристигане по-лесно и по-приятно. За мен е огромно щастие да съм част от този отбор“, започна Фернандес.

"Истината е, че започнах като дете с два спорта – футбол и баскетбол. На 16 вече заминах за Монтевидео. Попаднах в юношески състав и се подготвях с момчета на моята възраст. В Ривър Плейт Уругвай имах удоволствието да дебютирам в мъжкия футбол на 18 години. След това се получи така, че ме продадоха в Холандия. След това отново преотстъпен, отново в Холандия. След няколко периода в Европа и клубове в родината, вече съм тук в Левски“, продължи той.

"Аз приех предложението на Левски като намигване от съдбата да се върна в Европа. Затова изобщо не съм се замислял, когато в края на януари получих предложението от клуба. Изключително щастлив съм и не съм се замислял да го приема.

Само като напиша името на клуба и кликна в интернет много бързо става ясно, че това е един много голям отбор. Единственото, което остава, е да покрия очакванията. Задължен съм, когато съм в този клуб.

Разбира се това, че има футболисти от Латинска Америка много улеснява престоя ми тук. Тук има и Хосе Кордоба, който също познавате. Нашият живот е една идея по-различен, но се адаптираме“, заяви Фернандес.

"Трябва да съм щастлив от този си дебют в клуба. Не мога да кажа, че съм го очаквал, но така се получи. Трябва така да продължавам. Като всеки дебют – първите минути започнах по-нервно, но с минаването на всяка една минута моите съотборници ме накараха да се чувствам много добре на терена. Наистина се почувствах сякаш вкъщи.

След като вкарах гола, почувствах много щастие, че съм помогнал на отбора. Да, говорих с треньора Костов. Предстоят ми още разговори. Трябва да вляза в крак с играта на отбора и да си подредя в главата всичко това, което изискват от мен, за да покрия изискванията, които са към всички нас. Колкото повече разговори имам с треньорския щаб, толкова по-добре за мен и за целия отбор.

Футболът в България е много по-различен от този в Уругвай. Всичко е доста различно. Направи ми впечатление нивото – има доста висока конкуренция в шампионата. Очаквам да се справя, да се справи добре и отборът. В личен план си пожелавам по най-бързия начин да навляза в ритъма на отбора и да му помогна. За мен всеки един мач в крайна сметка е финал и всеки мач трябва да завърши с победа. Независимо срещу кого играем – срещу отбор в дъното или срещу някой пред нас. Всеки мач е един финал.

На първо място искам да благодаря на феновете. Още с кацането ми на летището в София ме накараха да се почувствам и разбрах, че съм дошъл в един изключително голям отбор. Единствено ще направя да ги възнаградя. Те заслужават щастливи моменти и ще опитам да им ги понеса. Да са спокойни, защото аз ще давам максимума от себе си до последната минута във всеки мач. Само Левски“, каза още новият бранител на Левски.