Наско Сираков, мажоритарен собственик на ПФК Левски, заяви на пресконференция на "сините", че стои зад треньора Николай Костов. Сираков коментира и положението с тима в момента, относно представяне на играчи, договори и евентуални трансфери на футболисти.

"На живот и смърт е участието на Левски в Европа всяка година. Поне в съзнателния ми живот това е задължителна цел. В този случай още повече. Там се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно през пролетта да изглеждаме по такъв начин, че да заслужим участието си в Европа“, категоричен беше той.

"Миналото лято Манчестър Сити станаха европейски шампиони и Гюндоган си тръгна без пари. Това е футболист за 150 милиона евро. Не е нищо ново под футболното слънце. Случва се във всеки един отбор. Анди Краев и Петрис имат договори за още 6 месеца. Не се знае какво ще се случи. Те трябва да си заслужат мястото в Левски. Ако треньорът прецени, може да ги използва“, заяви още Сираков.

"Защо ми задавате въпроса за треньора? Трябваше преди една година да ми го задавате. Не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Резултатите са по-добри от миналата година. На 100% стоя зад Николай Костов, както стоях зад Станимир Стоилов. Той е и ще бъде треньор на Левски“, потвърди мажоритарният собственик на "сините".

"За мен беше очакван спадът в резултатите, не в играта. В 90% от мачовете, които не спечелихме, трябваше да спечелим с оглед показаното на терена. Безобразно ни бяха отрязани главите в определени мачове. Получиха се немалък брой непредвидени контузии на водещите ни играчи. Ние нямаме тази възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Играем с много по-малко хора. Всяка една контузия или наказание на основен футболист се отразява на представянето на отбора.

Не мога да съм недоволен от желанието и представянето им в повечето мачове, които не спечелихме. Ще има входящи трансфери, а и постовете, на които на първо време търси играчи, са постовете на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други постове. Някъде сме намерили“, каза още Наско Сираков.