Както за вас, така и за нас е загадка отборът на Левски без петимата играчи, които напуснаха клуба. Контролите са си контроли. Нека видим как е отборът, когато трябва да печелим точки. Това коментира треньорът на Левски Николай Костов преди подновяването на първенството.

"Сините“ гостуват на Пирин в Благоевград на 17 февруари в двубой от 21-ия кръг в efbet Лига.

"Много ще ни липсва Уелтон, той беше душата на отбора – призна Костов. -  Благодаря на публиката, че изпрати по този начин нашия любимец. Той беше душата и сърцето на отбора. Трябва да намерим заместник на Уелтон. Той е атрактивен“.

Николай Костов посочи, че на новите играчи е нужно повече време за адаптация към тима, към съотборници, атмосфера, публика, шампионат.

"Надяваме се максимално бързо да се адаптират към шампионата в България“, заяви треньорът на Левски.

Наставникът потвърди, че Ангел Бастунов от Хебър и Алекс Колев от Крумовград няма да преминат в Левски.

"Имахме разговори с Бастунов, не се получиха нещата, пропаднаха. Така беше и с Колев. Все още търсим футболисти от Южна Америка“, внесе яснота Костов.

"За разлика от първия подготвителен период в Правец, сега имахме повече време да осмислим нещата за играта ни – коментира подготовката на Левски специалистът. - Тя въобще не е лесна - стараем се да играем по-високо, да контролираме топката. Доста неща се усвоиха от футболистите - по-решителни и с друга скорост на терена. Но това са контролни мачове, няма такова напрежение. Много харесвам играчите си в момента, отношението им към тренировъчния процес. Оптимист съм от това, което видях през последните 15 дни. Нямам търпение да започне шампионата.

Как няма да имаме амбиция за българско попълнение? Всеки българин е добре дошъл в Левски. Стига да има качества. Обърнали сме внимание и към нашата школа. Наблюдаваме всички български футболисти. Долу-горе ми е ясно кои играчи подхождат на стила на Левски. Те ще продължават да бъдат под мое наблюдение“.

За предстоящия мач срещу Пирин треньорът на Левски заяви, че очаква труден мач.

"Доста от отборите играят трудно срещу Пирин в Благоевград – анализира специалистът. - Съобразяваме се с този факт. На нас не ни се получава играта на лоши терени. Това е най-притеснителното. Една от неизвестностите за този мач е смяната на треньорите. Нямаме много наблюдения върху отбора на Пирин. Имахме информация от Елин Топузаков, но тя беше с предния треньор. Новия треньор го познавам индиректно и знам горе-долу какъв футбол изповядва. Очакваме неочакваното. Винаги сме с предразсъдъци за неочакваното. В момента разчитаме на колективното мислене и дух, който да измени ситуацията в клуба. Показали сме най-опасните играчи в отбора на Пирин и евентуалната им стратегия. Очаквам сериозен мач и нашият отбор да победи. Ние сме по-силни и с подкрепата на нашата публика очаквам да вземем трите точки. Що се касае до изходящите ни трансфери - много се радвам, че Левски се котира като отбор в Европа. Това е добре за нашия клуб".