Николай Костов, треньор на Левски, беше много доволен от победата на своя отрбор срещу Локомотив (Пловдив) в среща от 19-ия кръг на Първа лига.

"Искрено се надявам да се работи по-лесно и съм сигурен, че ще се работи по-лесно, тъй като имаме играчи, които се възстановяват. Заслужено победихме Локомотив – един от най-добре играещите с топката. Първото полувреме разчитахме на висока преса и активна игра, не дадохме почти никакви възможности за бързи атаки. Имахме щастието да отбележим два гола. Тази играе коства разход на много енергия. Второто полувреме трябваше да сме по-организирани в дефанзивен план, с което дадохме инициативата на Локомотив. Поздравявам играчите ни, които се раздадоха и наистина заслужено победихме“, започна наставникът на "сините“.

Той коментира завръщането на Уелтон и Цунами сред титулярите: "Това са лидерите на нашия отбор. То е ясно за всички, че нашият отбор, когато е без основни играчи, има друг облик. Не можем да пресираме високо. Радвам се, че полека-лека се възстановяват. Надявам се, че ще завършим добре шампионата.

Като цяло съм доволен, защото и други пъти сме вкарвали при стандартни положения. Създаваме постоянно напрежение, стараем се да го правим. Мисля, че имаме успешна игра в атака при стандартните положения“
, добави още той.

Костов не обяви подробности за ситуацията с Андриан Краев: "В такива подробности не мога да влизам. Краев е много важен, ценен наш играч, когато е концентриран и се влага за отбора. Дори когато греши, ние му прощаваме, защото грешките му изглеждат различно. По-добре да оставим тези неща, които са в съблекалнята, да си останат между нас, защото може да разчувстват някои хора.

Изостряме вниманието във всеки мач. Изостанахме в точките, причините са обективни и субективни. Има още 2 мача, надявам се да ги изиграем достойно и да ги спечелим, за да върнем усмивките на нашите почитатели“
, каза Костов за предстоящите мачове на тима.