Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, разкри какви са плановете относно бъдещо партньорство със Столична община.

Те са свързани с изграждането на стадион "Георги Аспарухов“. В момента той е държавна собственост.

"В случай че Столична община получи собствеността върху стадион "Георги Аспарухов", ще потърсим партньорство в учредяването на дългосрочно, възмездно право на строеж и ползване“, сподели Сираков пред "Капитал".

"През изминалите близо осем месеца, беше постигната важна стъпка напред, в разплитане на възела, наречен "концесия", която на практика е законово трудно приложима в спорта в България. Изваждането на стадион "Георги Аспарухов" от т.нар. "концесионен списък" и встъпването в процедура по учредяване на дългосрочно право на строеж и ползване, ще предостави възможност да бъдат извършени инвестиции в съоръжението", категоричен е Вълка.

"Към настоящия момент очакваме получаване на несложно административно и техническо решение от Министерски съвет, потвърждаващ изваждането на стадиона от цитирания списък. Вярвам, че с волята на служебното правителство, този акт ще бъде извършен в най-кратки срокове. Това би открило пътя на "Левски" в привличането на финансиране, за да развива и управлява своята инфраструктура, следвайки най-добрите международни практики", добави Сираков.