Футболистът на Левски и юношеския национален отбор по футбол Стивън Жерард Гаоте ще продължи кариерата си в школата на френския Рен, съобщава  ouest-france.fr.

Роденият през 2008 година в София футболист е възпитаник на школата на Левски, като е преминал през националните тимове до 15, до 16 и до 17 години.

До последно се очакваше Гаоте да подпише първия си професионален договор с Левски, като дори вече бе с първия тим на "сините“ по време на зимната подготовка на отбора.

В последния момент момчето и родителите му отказаха той да подпише договор. Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров взе отношение по горещата тема за таланта от школата Стивън Жерард Гаоте и неговото отстраняване от "сините“, като заяви, че клубът "няма да дундурка“ никого.

Според информацията, родителите на Стивън са подписали договор с една от най-мощните френски мениджърски агенции, която му е осигурила проби в Рен и още един местен клуб от Лига 1. Тестовете в Бретан явно са били успешни и той ще започне от новия сезон като състезател на този отбор.

"Факт на седмицата: Стивън Жерард пристига в Рен! Виждан наскоро в базата "Ла Пивердиер“, Стивън Жерард Гаоте, български нападател от генерация 2008, скоро трябва да се присъедини към редиците на "червено-черните“. Футболистът на Левски София, който редовно тренира с професионалистите на своя клуб, вече се включи с тренировки с групата на Рен U17-U19. Клубът изглежда е на път да подпише с българския U17 национал", се казва в информацията на медията от Западна Франция.

Тъй като Стивън Жерард Гаоте няма професионален договор, то досегашният му отбор ще получи финансова компенсация за развитие. Тя може да бъде платена от французите сега, но и може да бъде направено при навършването на пълнолетие от страна на момчето.