Бившият изпълнителен директор на Левски - Иво Ивков, направи смущаващо разкритие и призна, че "сините" не е трябвало да получат професионален лиценз миналата година.

Това обаче се е случило, защото във футболната централа са си позатворили очите.

"Сега е спокойно на "Герена" - няма мониторинг, няма наказателна процедура от УЕФА, защото отборът е без квота за турнирите. Лицензът БФС ти го дава - покриваш или непокриваш критериите. Защо искахме тогава (б.р. - в началото на 2023 г.) да продадем Кордоба и Краев?", започна Ивков.

"Защото Левски не трябваше да получи лиценз през миналата година. Това е истината! Какво означава условен лиценз? Няма такова понятие! При нас Левски имаше безусловен лиценз, защото убедих и УЕФА, и всички, че няма изискуемо ликвидно вземане, няма падеж. Въпреки че дали беше така...".

"Строежът на нов стадион трябваше вече да е на дневен ред, а не мачът с НАП. Мачът с НАП го изиграхме - 2.5 милиона евро оферта от Сочи за Кордоба. Ама на НАП им настръхнали косите от нея... Правя си "бай аут" клауза с Кордоба - плаща си парите и си заминава, а не мен не ме интересува откъде са му те (б.р. - Сочи да ги преведат на играча, а той в касата на сините, за да няма риск от санкции)."

"За Левски съм готов да направя всичко законно - да съблюдавам закона, да съм на ръба на него, обаче да постигнем целите си. Щяхме да направим още една дарителска кампания и да покрием с тези пари главницата."

"И щяхме да имаме готов отбор, защото бяхме взели заместници на Кордоба и Краев - Димитров и Чандъров. Ама ще кажете, че Чандъров не е като Краев. Не е, защото последната година не го тренира Мъри Стоилов", заяви юристът.