Наставникът на Левски Николай Костов бе категоричен, че тимът му излиза за победа на "Тича“, въпреки проблемите, които има при окомплектоването на състава си.

"Сините" гостуват на Черно море в среща от 29-ия кръг на Първа лига. Двубоят е утре от 20:15 часа българско време.

"Рецептата за победа сме я дали на футболистите. Много трудно се играе на "Тича“. Знаем срещу кого се изправяме и сме се настроили да използваме всички наши възможности да победим в този двубой. Имаме доста играчи, на които няма да можем да разчитаме. Психическото ни състояние няма как да е добро след такива загуби, но трябва да се отърсим. Колкото по-бързо го направим, толкова по-добре. Физически – имаме контузени основни играчи, но правим всичко възможно да се върнат, за да подсилят състава, да имаме повече опции, за да не се натрупва умора в едни и същи играчи“, започна Костов.

"Изобщо не мисля за Илиан Илиев, а за противодействието на "Черно море“. С Илиан сме в добри взаимоотношения. Нямам търпение да говорим на тема футбол с него, защото има какво да си кажем. Той е национален селекционер – сигурно вижда, че за разлика от "Лудогорец“ и "ЦСКА-София“ залагаме на по няколко български футболисти във всеки мач. Това е в интерес и на Илиан лично, и на националния отбор, и на българския футбол като цяло“, сподели още треньорът.

"Естествено, че когато губиш настъпва игрова криза. Не намерихме играта си през последните 90 минути. Беше жизнено важно да се представим добре. Точно тези, които очаквахме да не се поддадат на напрежението, те го направиха. Иван Андонов не е загубил титулярното си място. Той най-вероятно ще бъде под рамката с "Черно море“. Ще бъде неправилно ако го сменим след първата и единствена грешка. Аз поех отговорността за това, което се случи с Иван“, каза още Костов.

Той коментира и темата с новия си договор с клуба.

"Сега не е моментът да разговаряме. Щом е казал скоро, значи ще го чакаме. Ще обсъдим възможността да променим нещата в клуба към добро. Все още работим в режим на протест. Мисля, че футболистите, които заминаха имат дял клубът да се облекчи финансово. Въобще не искам да говоря за моя личен договор. Като му дойде времето. Да изчакаме това скоро и тогава ще говорим“, завърши Костов.