На "Герена“ посрещнаха делегация на германския Айнтрахт, похвалиха се от "синия“ клуб.

Гостите са водени лично от Александър Рихтер, който е директор на Академията на Айнтрахт.

В делегацията е и Иван Стоянов, немец с български паспорт, който е шеф на направление "Индивидуална подготовка“ на талантите на Айнтрахт. В София е и Маркус Крьоше, който е спортен директор на клуба.

Гостите проведоха срещи с изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров, шефът на ДЮШ Елин Топузаков и главният методист на школата Нестор Юруков.

Повод за посещението е бъдещо партньорство между двете школи.

От немската делегация са останали впечатлени от голямото количество юноши, които тренират и взимат участие в мачовете на първия отбор и са се поинтересували за визията за налагане на таланти при мъжете.

Като първа точка в бъдещото партньорство се планира размяна на треньори. Четирима специалисти от ДЮШ на Левски – двама отборни, един кондиционен треньор и един треньор на вратарите, ще минат обучение при главния методист на Айнтрахт в Германия.

Четирима специалисти от школата на немския клуб ще дойдат в България. Това е само първата стъпка от бъдещето партньорство, като тепърва се предвиждат още съвместни инициативи, които целят да повишат квалификацията на специалистите в школата на клуба.