Поредният чуждестранен клуб, откъдето проявяват интерес към панамския централен бранител на Левски Хосе Кордоба е френския Тулуза, съобщават колегите от "Тема спорт“

Според информацията, 22-годишният футболист е бил наблюдаван от скаути на френския тим в няколко мача.

Играчът е следен и от друг френски тим – Лил, както и от германския Хамбургер, турските Галатасарай и Бешикташ, шотландския Рейнджърс, руския Сочи и тимове от Чемпиъншип.

Хосе Кордоба наскоро смени агентите си и подписа с агенцията ТТМА, която има сериозни позиции в Западна Европа.

От Левски няма да бързат с продажбата на Кордоба, като ще изчакат изчакат участието му с националния отбор на Панама на Копа Америка през лятото, което може да вдигне допълнително цената му.

Мажоритарният собственик на "сините“ Наско Сираков обяви, че със сигурност ще се стигне до продажбата на Хосе Кордоба, като той му е обещал изходящ трансфер през зимата. Тогава панамецът е бил убеден да остане на "Герена" заради продажбите на Уелтон и Роналдо.

През този сезон 22-годишният футболист има до момента 32 двубоя във всички турнири.

Кордоба бе един от първите трансфери на Станимир Стоилов след завръщането му на "Герена". Мъри и Цанко Цветанов развиха качествата на защитника, който дори бе със статут на резерва в Етър във Втора лига, като бързо го превърнаха и в национал на Панама.