Нека не бъдем отписвани от борбата за титлата. За това правим тази подготовка, тя ще покаже какво е състоянието ни. Целите ни са високи, напрежението не липсва. Това каза треньорът на Левски Николай Костов преди старта на зимната подготовка на отбора.

Специалистът потвърди, че част от щаба му вече е Красимир Петров.

"Той ще бъде помощник-треньор. Всички го познавате добре – заяви Костов. -  На него ще му бъдат поставени конкретни задачи. Той е кадър на Левски".

Наставникът на "сините“ направи бърз анализ на представянето на отбора през есента.

"Загубихме глупаво някои точки. Сега се сещам за четирите точки срещу Локомотив (София) и Крумовград – заяви Николай Костов. - С тях щяхме да сме по-близо до Черно море, Лудогорец и ЦСКА-София, и да имаме друго самочувствие. Имаме нелепо загубени мачове, но за това никога не съм обвинявал футболистите. Целта е да обиграем отбора, да бъдем по-ефективни, да си върнем оптимизма и желанието за игра. Сигурен съм, че ако си върнем играта, ще наваксаме много точки. Хубаво е да си възвърнем и настроението".

Треньорът на Левски разкри, че ще се подхожда внимателно с връщането н игра на нападателя Билал Бари, който дълго лекуваше травма.

"Очакваме Билал Бари да е в много добро състояние. Но трябва да сме много внимателни с него и да го щадим – каза Костов. - Вратарят Иван Андонов трябваше вече да има мач за първия отбор, грешката е моя. Следим го отблизо и го харесваме, скоро ще получи шанс. Ван дер Каап си играе редовно. Направих доклад за ръководството, но той е секретен, едва ли може да го видите. Левски винаги е имал интерес към български футболисти, но най-интересни са ни тези от школата и тренират постоянно с нас юношите ни. На лагера в Турция ще имаме отлични условия за подготовка, имаме достатъчно контроли да видим всички футболисти. Фадига и Дарлан вече се адаптираха".

Отборът на Левски направи първа тренировка за годината.

Очаквано от заниманието отсъстваха единият от капитаните Андриан Краев и защитникът Жереми Петрис, които Левски ще опита да продаде още през зимата, а в противен случай няма да играят до лятото.

Отборът на Левски ще замине на лагер в турския курорт Белек с група от 25 футболисти, като окончателната бройка зависи от нов бразилски футболист, който трябва да бъде привлечен за заместник на продадения в руския Ростов Роналдо.

В първата тренировка на "сините" се включиха и някои от юношите на клуба, сред които бяха Стивън Жерард и Жан Ив Гаоте.

Съставът на Левски:

Вратари: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Иван Андонов

Защитници: Патрик-Габриел Галчев, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Виктор Любенов, Вендерсон Цунами, Дейвид Михалев

Халфове и нападатели: Дарлан, Асими Фадига, Александър Божилов, Асен Митков, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Джавад Ел Джемили, Стивън Жерард, Жан Ив Гаоте, Кристиян Йовов, Марин Петков, Уелтън, Рикардиньо, Билал Бари и Преслав Бачев.