Легендата на Левски, Емил Спасов, разкритикува старши треньора Николай Костов

Според него е напълно нормално наставникът да се раздели със "сините".

"Винаги съм казвал, че Костов се опитва да играе нападателно и модерно, само че за тази цел се искат качествени футболисти, а ние нямаме такива. Всеки един треньор трябва да се съобразява с това, което има. Със съперника, за да се изгради системата на игра, с която да противодейства и да спечели. И най-добрият треньор в света, след като загуби поредица от мачове, си тръгва", сподели Спасов пред "Мач Телеграф".

"Според мен трябва промяна. Не знам момчетата от какво ще почиват. Почива се, когато са направили нещо голямо, а те не са. Те трябва да тренират повече, тъй като се вижда, че физическата им подготовка не е на ниво. Не знам какво са тренирали и тренират, но това са фактите. Много уважавам Ники Костов, много сме разговаряли с него, чух идеите му, чух всичко. Но когато Левски губи поредица от мачове, треньорът винаги си тръгва".

"Говори се, че Левски може да бъде поет от Станислав Генчев. За мен той е перспективен треньор и показва, че може да бъде начело на Левски. Не казвам, че Костов трябва да бъде сменен и не мисля, че ще се промени нещо особено много до края на сезона, който и да дойде", завърши Емил Спасов.