Паметникът на Георги Аспарухов-Гунди в парк "Гео Милев" беше открит, предаде репортер на "Фокус". Това се случи в присъствието на сестрата на Георги Аспарухов - Лидия Карова, както и на нейния съпруг Димитър Каров. Тук бе и бившият собственик на ПФК Левски Тодор Батков, както и кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян. Бивши футболисти и треньори на "сините", сред които Елин Топузаков, Антони Здравков и Живко Миланов.

Паметникът се намира на около 200 метра от родната къща на Гунди. Домът на Аспарухов е на ъгъла на ул. “Братя Пешеви" и “Детелин войвода". 

По проекта се работи над 3 години. Реализиран е изцяло със средства, събрани от фенове и фенски организации. Кметът на район "Слатина" Георги Илиев също така помогна идеята да бъде реализирана. През 2021 година той съобщи, че е възможно, след поставянето на паметника и възстановяването на старите игрища, тази част от парка да се нарече "Спортен комплекс Гунди". На 28 април тази година Столичният общински съвет даде съгласието си за поставяне на паметник в цял ръст на Георги Аспарухов-Гунди в парк "Гео Милев". 

На 4 май, когато се навършиха 80 години от рождението на именития български футболист, беше направена първата копка за паметника.

Идеята е на фенклуб “Редута". Самата статуя на Гунди е дело на скулптора Любомир Григоров, а архитект на проекта е Николай Петков. Фигурата върху постамента е с височина от над 240 см, а самият постамент е над 120 см.

Дори и небето днес плачеше за Гунди, но проливният дъжд не прогони хората, които бяха дошли, за да покажат, че Гунди е вечен.

На табелата на паметника е изписани емблематичните думи, който Георги Аспарухов изрича пред представители на италианския Милан, които искат да подпишат договор с него: “Има една страна България. В нея има един отбор Левски. В него съм се родил, в този отбор ще умра".