Бившият футболист, а по-късно и старши треньор на столичния Левски - Антони Здравков, присъства на откриването на паметника на Георги Аспарухов-Гунди в парк "Гео Милев". Ето какво заяви той пред "Фокус": "Тук сме с едни и същи чувства. Обич към Левски, както и обич към Гунди. Все пак това е човекът-икона за Левски, човекът-икона за българския футбол с ред други, естествено. Всичко с номер 9 се свързва с Гунди. Моите чувства са - това, че го няма на този свят не са добри чувствата, но пък положителни затова, че каквото е оставил след себе си е пример за много левскари  и за левскарщината. 

Антони Здравков е син на десния бек на “сините" от 60-те години на миналия век Иван Здравков, който е бил съотборник на Георги Аспарухов. Какво е научил Антони Здравков от своя баща за Гунди: "Много неща ми е разказвал, много са историите, свързани с футбола, естествено. Как е тренирал, как се е трудил, за да постигне това, което е бил. Как е бил един човек, който до последно е гонил целите си. Изключително само позитивни неща". 

Антони Здравков говори и за качествата, които Гунди е притежавал. По неговите думи, достойнство и чест са качествата, които го описват най-добре и които всеки един мъж трябва да притежава: "Това са според мен две качества, които той е притежавал и е доказвал, че ги притежава. И хората, които са го познавали отблизо знаят, че е бил точно такъв човек".  

Вижте прикаченото видео!