Левски е готов да плати 40 000 евро на Пирин Благоевград за вратаря Максим Ковальов. "Орлетата" му поставиха цена от 75 000 евро, колкото е и откупната му клауза, но от стадион "Георги Аспарухов" се пробват да го вземат по-евтино, съобщава "Тема Спорт".

Двата отбора са в динамични разговори, като консенсус е постигнат по клаузата за процент от бъдеща продажба за 23-годишния украинец. На този етап Левски оглежда и за други варианти, тъй като подобно на благоевградчани и при вековниците финансовата ситуация не е розова.

Подобни пазарлъци с Пирин имаше и през миналата зима, когато "сините" се разминаха с фланговия защитник Чебрайлс Макрецкис. Впоследствие през лятото той премина в унгарския гранд Ференцварош като свободен агент.

С взимането на нов страж ще се наруши традицията под рамката неизменно да бъде юноша. Тази практика поде Станимир Стоилов, който наложи Пламен Андреев, но в момента младежкият национал се намира в дупка. Друг израснал на "Герена" пък е резервен вратар - Николай Михайлов. Своя шанс в първия отбор още чака Иван Андонов.