Собственикът на Левски Наско Сираков коментира темата за стадион "Георги Аспарухов", както и проблемите с феновете, които имаше по време на дербито с ЦСКА (0:2) през уикенда. Той говори по време на брифинг пред медиите днес, на който обяви, че клубът е изплатил главницата на задълженията си към Националната агенция за приходите (НАП).

"Не е тайна, че повече от шест месеца работим и искаме да придобием правото на строеж и да си вземем стадиона за 30 години. Подали сме цялата документация. Вече работим отлично и с общината.

Ще излезем с предложение към новото ръководство на БФС, стигнахме до заключение, че при настоящите съоръжения, с които играем, няма значение на кой стадион ще играем, но тези дербита трябва да са без гостуваща публика, за да няма смъртен случай. Ще настояваме тези дербита да се играят без гостуващи фенове.

Животът на всеки един наш фен е важен и не виждаме друг начин. Виждате колко сигнални ракети се изстреляха, малко ме притеснява бездействието на полицията как са вкарани.

Дължа голямо извинение на Николай Костов. Повече няма да допуснем треньорът да се обърне към пейката и да няма на кого да разчита. До този момент беше така, тъй като най-важната битка на клуба бе тази с НАП.

Досега разчитахме на група от 13-14 играчи. Затова работим усилено по селекцията и от този момент нататък на мястото на всеки един продаден футболист, ще се взима друг. През лятото ще вземем поне петима нови играчи. Левски трябва да разполага поне с 18 футболисти, на които треньорът може да разчита във всеки един момент.

Аз съм категоричен, че това треньорско ръководство ще продължи да работи и следващия сезон. Говорил съм вече с Николай. В близките 10 дни ще обявим продължаването на договора на Николай Костов.

Аз разчитам на думата на г-н Божков, че никога няма да си ги поиска. Не съм се виждал с него от много години. Чували сме се по телефона, но при всички случаи ще инициираме такъв разговор, за да видим какво може да се направи. Много е сложен правно този казус, но ще направим опит. Мисля, че са някъде 16-17 милиона с натрупаните лихви
", каза Сираков.