Членът на Управителния съвет на Левски - Борислав Георгиев заяви, че общите задължения към НАП и Столична община са под шест милиона лева. Той говори по време на брифинг пред медиите днес, на който мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков обяви, че клубът е изплатил главницата на задълженията си към Националната агенция за приходите (НАП).

"Харесвам всички левскари. Не харесвам, когато се критикува безидейно. Когато правиш някакви внушения, е хубаво да дадеш идеи. Такова нещо не видях. Какво заварихме преди година? Дълг в размер на 12 милиона, необслужване по текущите година и половина. Задължения към кредитори над два милиона и половина. Празен магазин. Дори старата екипировка не беше изплатена. Изхарчени пари по договорите с генералния спонсор - пари, на които не можехме да разчитаме в този период.

Огромна е заслугата на синята общност - успяхме да се справим. Не обичам да коментирам старо ръководство, колеги - или нищо, или добро. Но все пак е важно да се знае какво сме заварили. Имаше пълно недоверие от всички държавни органи към нас. Пълно недоверие и на бизнеса. Наложихме строга финансова дисциплина. Борбата е за спасяване на честта и достойнството на ПФК Левски, за запазване на неговата автентичност - да нямаме тирета, запетайка и други препинателни знаци, това щеше да е краят. Най-лесно е това, което направиха други клубове. Всички левскари могат да излязат с гордо вдигната глава.

Миналата година имахме лихва над 100 000 лева на месец. Главницата е изплатена изцяло, а 3 762 000 лева са разсрочени до 2027 година, тази сума не носи допълнителни задължения на клуба. От трансферите чисто в клуба ще влязат 3 800 000 евро. Не е влязло още всичко. Имам молба да не се тиражират неверни съобщения, които наливат вода в мелницата на нашите "доброжелатели", които си приписват заслуги, които нямат. Лихвата, която е разсрочена до 2027 година, няма отношение към лиценза. За лиценза няма проблеми. Клубът има дълг два милиона към Общината, сумата ще бъде разсрочена за три години. Пак казвам - няма проблем за лиценза. Значи общо е 5 762 000 лева", каза Георгиев.