Футболният Левски отбеляза годишнината от рождението на своята легенда Александър Костов. Днес роденият на 2-и март 1938-а година в София трябваше да навърши 86 години.

"Днес един от най-ярките символи на левскарството Александър Костов трябваше да навърши 86 години.

Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си "синята“ идея ни напусна на 15 април 2019 г. 

Днес липсата му се усеща все така осезаемо, а думите му, че "левскарският дух никога няма да умре“ отекват все по-силно.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето му, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си. 

Зад гърба си Сашо Костов остави участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 330 мача и 83 гола за "сините“. Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Затова и остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепят левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!", написаха от Левски по адрес на Александър Костов.