Бившият треньор на Левски - Димитър Димитров, коментира загубата на "сините" от ЦСКА с 0:2.

"ЦСКА напълно заслужено спечели дербито. Игра по-добре, най-вече през второто полувреме. Използва по най-добрия начин грешките в защитата на Левски и триумфира. Логиката победи в този мач, по-добрият отбор взе трите точки", започна Херо.

"Преди мача почти бях сигурен, че Левски ще победи, но явно съм се лъгал. Да си признаем, ЦСКА показва от началото на пролетния сезон слаба продукция и като цяло не се на мира в най-доброто състояние."

Причините за загубата сега са няколко. Първо, много е рисковано да пускаш млад и неопитен вратар в такъв важен мач. Нищо против Иван Андонов, той има отлични качества, но за да пазиш във Вечното дерби се изисква да имаш отлична комуникация и сработеност с отбраната пред теб. А такава нямаше и резултатът е това, което е. Но Николай Костов си каза, че това е негово решение и си носи отговорността за него."

"Втората причина е отчайващото физическо състояние на футболистите на Левски. През втората част те просто рухнаха. Същото беше и срещу Славия, и срещу Лудогорец. Нямам представа защо е така. Само го отбелязвам като факт, без да съм навътре в нещата."

"И третата, основополагаща причина, е липсата на дълбочина в състава на Левски. Трима основни футболисти отсъстват по различни причини, а на пейката няма кой да ги смени. Треньорът просто няма решение на тази задача. Опитва се с вътрешни рокади да промени ситуацията, но това не е достатъчно", завърши Димитров.