Преговорите между ръководството на Левски и хърватският топ вратар Динко Хоркаш, който доскоро бе част от Локомотив (Пловдив), са се провалили още в начален етап. Причината е, че стражът поискал парите на ръка, за да подпише предварителен договор, твърди "Тема спорт“.

От "Герена“ били категорични, че няма как да удовлетворят финансовите му изисквания. По този начин разговорите между двете страни приключили и Левски ударил на камък с един от набелязаните за лятната си селекция.

Клубът изпитва финансови затруднения, но Наско Сираков в началото на април заяви, че ще бъдат привлечени качествени попълнения, а Хоркаш може да бъде определен точно за такъв.Качествата на хърватина се безспорни, като неслучайно той спечели приза за №1 под рамката в първенството за 2023 година.

Николай Костов наскоро потвърди, че от клуба са преговаряли с агентите на бившия вратар на Локомотив Пловдив.

 "Много искахме Динко Хоркаш, направихме връзка с него и агентите му, но не знам докъде са стигнали преговорите“, заяви Костов.

Вратарят в момента е свободен агент, след като разтрогна договора си с "черно-белите“. Той отказа да преподпише и бе "замразен“ по изричното настояване на мажоритарния собственик Христо Крушарски. Със сигурност Хоркаш ще продължи кариерата си в Западна Европа, като сериозни апетити към него има от страна на шотландските Хибърниън и Хартс, както и от тимове от Бундеслигата.

Николай Костов разкри, че в Левски е получена оферта за Пламен Андреев. "Сините“ ще продадат младежкия национал и през лятото ще се опита да вземе двама играчи под рамката. За сигурен нов се смята Даниел Наумов, който ще пристигне като свободен агент от ЦСКА 1948, а вторият по всяка вероятност ще бъде чужденец.